Kontrola temperature i vlažnosti zraka u vinskim podrumima
HiDew nudi gotova Plug&Play rješenja za kondicioniranje zraka u vinskim podrumima.
Proizvodnja i čuvanje vina, procesi vinifikacije i odležavanja, kao i prostori za degustaciju unutar vinskog podruma sastavni su koraci na putu do uživanja u vrhunskom vinu.
Navedeni postupci zahtijevaju specijalizirana rješenja za održavanje kontroliranih uvjeta temperature i vlažnosti zraka.
HiDew nudi gotova Plug&Play rješenja za kondicioniranje zraka u vinskim podrumima.
Vinski podrumi
Vinski podrum je skup prostorija, od kojih svaka treba imati određene vrijednosti temperature i vlažnosti ovisno o svojoj funkciji. Kontrola temperature i vlažnosti u svakoj prostoriji od presudne je važnosti za postizanje maksimalne kvalitete krajnjeg proizvoda. HiDew uređaji omogućuju postizanje potrebnih uvjeta zraka za dobivanje vrhunske kvalitete vina, te udobnosti radnika i gostiju unutar vinskih podruma.
Dokumenti za preuzimanje
Kontrola temperature i vlažnosti zraka u vinskim podrumima
Sušenje grožđa
Ova prostorija je neophodna za proizvodnju vina od sušenog grožđa. Kako bi se osigurala stabilnost procesa, jedinice za obradu zraka postaju neophodne kako bi se eliminirala ovisnost sušenja o vremenskim uvjetima i bilo kojoj specifičnoj logistici.
Odvlaživači zraka s recirkulacijom zraka
- Učinkovit rad neovisan o vremenskim uvjetima
- Kontrolirana brzina sušenja
- Ujednačena i kontrolirana kvaliteta grožđa u prostoru tokom procesa obrade
- Ušteda energije zahvaljujući primjeni toplinske pumpe
Podrum za vinifikaciju
Bez obzira nalazi li se mošt u termoreguliranim spremnicima ili ne, moraju se kontrolirati higrometrijski uvjeti kako bi se izbjeglo nastajanje plijesni zbog pretjerano vlažnog okoliša i kako bi se izbjegli pretjerano mokri podovi i spremnici zbog estetskih i sigurnosnih problema.
Odvlaživači zraka s recirkulacijom zraka s regulacijom temperature
- Omogućuje čist, zdrav i siguran okoliš
- Uvijek suhi strojevi, komponente i spremnici u prostoriji
- Vizualno ugodno okruženje
- Mogućnost ugradnje fiksne ili mobilne opreme za posluživanje
- pojedinih područja za privremene tretmane
- Dezinfekcija prostorija pomoću Jonix NTP tehnologije
Podrum s bačvama, odležavanje boca, skladištenje
To su prostorije gdje je gotov proizvod uskladišten određeno vrijeme kako bi bio spreman za prodaju i degustaciju u najboljim uvjetima. Pretjerane varijacije u temperaturi, ali posebno u vlažnosti mogu utjecati na svojstva vina s organoleptičkog gledišta.
Samostojeće jedinice za regulaciju vlažnosti i temperature
- Onemogućuje pojavu plijesni i mikroorganizama na drvu i plutu
- Precizna kontrola vlažnosti bačvi i čepova
- Zajamčena kvaliteta gotovog proizvoda tijekom cijelog procesa odležavanja
- Rješenja za sve vrste veličina prostora
- Učinkovita dezinfekcija prostorija i bačvi radi sprečavanja plutenog mirisa putem Jonix NTP tehnologije
Kušaonica
Može biti poseban prostor ili zauzimati prostore koji su se prethodno koristili za druge faze proizvodnje. U ovom okruženju, precizna kontrola temperature i vlažnosti poboljšava iskustvo posjetitelja, kao i održavanje proizvoda u ispravnom stanju za skladištenje.
Odvlaživač zraka za recirkulaciju i obnovu zraka s visokoučinkovitim povratom topline i regulacijom temperature
- Klimatizirano i ugodno okruženje za poboljšanje iskustva posjetitelja
- Izmjena zraka kako bi se izbjegli neugodni mirisi i zajamčio zdravi zrak kada
- su ljudi prisutni
- Brzina odziva sustava s promjenama gužve
- Ušteda energije zahvaljujući primjeni toplinske pumpe
- Dezinfekcija prostorija pomoću Jonix NTP tehnologije
Privatni podrum
Ispravna temperatura i uvjeti vlažnosti osiguravaju očuvanje proizvoda, poboljšavajući evoluciju okusa i mirisa tijekom starenja.
Samostojeće jedinice za regulaciju vlažnosti i temperature
- All in one, integrirana i nevidljiva rješenja
- Grijanje, odvlaživanje, ovlaživanje i hlađenje
- Kompaktna jedinica u kombinaciji s raznim mogućnostima ugradnje
- Dezinfekcija prostora putem Joinx NPT tehnologije