Profesionalna klimatizacijska rješenja i rashladni sustavi za restorane, caffe barove i catering.
Osigurajte svjež i pročišćen zrak u svim zonama ugostiteljskog objekta, kontrolu temperature, kvalitetne i svježe namirnice uz sustave koji će zadovoljiti specifične potrebe vašeg objekta i djelatnosti.
Pametni klimatizacijski, ventilacijski i rashladni sustavi omogućuju daljinsko praćenje i održavanje opreme, proširuju vaše prostorne i skladišne kapacitete, ne narušavaju izgled interijera, smanjuju operativne troškove i čine restoransko okruženje savršenim za goste, osoblje i opremu.
Pružite vašim gostima savršen ambijent i doživljaj vrhunske gastronomije.
Ventilacija i klimatizacija restorana
Površina objekta i razlike u specifičnim zahtjevima restoranskih, administrativnih, zajedničkih i pomoćnih prostorija i kuhinje čine sustav klimatizacije restorana složenim.
Klimatizacijske i ventilacijske sustave potrebno je prilagoditi svim zonama restorana, od ulaza do stola, u skladu s oscilacijama temperature zbog popunjenosti i sezone.
Ventilacijska rješenja omogućuju sustavnu eliminaciju prevladavajućih mirisa i viška topline koji proizlazi iz rada kuhinje pri punom kapacitetu.
Klimatizacijska rješenja za restorane zahtijevaju pomno planiranje i fleksibilnost sustava u skladu s građevinskim propisima i SES standardima. Uz dizajn kompaktnih dimenzija, klimatizacijski sustavi omogućuju maksimalnu uštedu prostora.
Mogućnost skrivene ugradnje jedinica bez narušavanja izgleda interijera, minimalna potrošnja energije i tihi rad sustava, restoransko okruženje čine ugodnim.
Pravilni odabir klimatizacijskog i ventilacijskog sustava i opreme smanjuje operativne troškove, vođenje restorana čini jednostavnim i efikasnim, a iskustvo gosta potpunim.
Vrhunsko klimatizacijsko rješenje za restorane korisnicima osigurava potpunu kontrolu temperature, regulaciju protoka zraka, nisku potrošnju energije, visoku kvalitetu zraka i nisku razinu vlage - bez neugodnog propuha ili buke.
Rashladne komore za kuhinje
Sastavni dio svakog restorana su njegovi rashladni sustavi. Pažljiv odabir prave vrste rashladnog uređaja osigurat će nesmetano funkcioniranje vaše kuhinje i pridonijeti pozitivnom iskustvu za osoblje i goste.
Koncept i veličina restorana najveći su čimbenici u odabiru opreme za hlađenje. Održavanje svježine namirnica i zaliha prioritet je svakog ugostiteljskog objekta.
Rashladni sustavi (rashladne komore i vitrine, komercijalni hladnjaci) trebaju zadovoljiti zahtjeve za brzom pripremom hrane, smanjiti potrebu za dnevnim isporukama, smanjiti količinu otpada, omogućiti izravan pristup organiziranim i savršeno očuvanim ohlađenim namirnicama.
Čuvajući sastojke sigurnima za konzumiranje bez ugrožavanja njihove kvalitete.
Naši odjeli inženjeringa klimatizacije i hlađenja osiguravaju cjelokupno rješenje:
- konzultacije u pripremi projekata kao i u svim fazama razrade projekta
- stručna pomoć pri odabiru optimalnog rješenja
- stručno savjetovanje pri odabiru opreme
- brza isporuka opreme u traženom roku
- servisna i tehnička podrška pri montaži i puštanju u pogon
- stručno savjetovanje i tehnička podrška prilikom održavanja montirane opreme
MB Frigo Grupa ima preko 40 godina iskustva u području klimatizacije i hlađenja te sa stručnim timom osigurava kvalitetno rješenje u prostorima različitih namjena u cjelokupnom projektu ili u pojedinoj fazi izvedbe projekta.
Dugogodišnja suradnja s poznatim svjetskim proizvođačima iz područja klimatizacije i rashladne tehnike osigurava široku paletu proizvoda, dostupnost i brzu isporuku.